Фондация „Искам бебе“ събира ръчно изработени предмети за Коледния базар
Близо 50 семейства и двойки само в област Велико Търново имат репродуктивни проблеми.
В Общината има създаден фонд, който подпомага двойките, които имат нужда от инвитро процедури, цената на един опит за зачеване обаче е най-малко 5 000лв., а нуждаещите се – много.
За поредна година фондация „Искам бебе“ ще се включи в традиционния Коледен базар в парк „Марно поле“ където ще продава ръчно изработени стоки, а събраните средства ще дари на желаещите двойки да станат родители.
Вероника Михайлова е координатор за Велико Търново на фондация „Искам бебе“, която от години подкрепя желанието на двойки с репродуктивни проблеми да станат родители.
Вече от 4 години тя изживява своята мечта да бъде майка на дългоочаквания си син Михаил, който е заченат чрез инвитро метод.
Днес тя счита за своя лична мисия каузата на фондацията.
След броени дни те ще бъдат обитатели на една от къщичките на традиционния Коледен базар.
Фондацията се нуждае от дарения на ръчно изработени картички, бижута или сувенири. От тяхната продажба ще бъдат събрани средства в помощ на двойка, чиято мечта може да сбъдне иначе скъпоструващата инвитро процедура.
Всеки творец, желаещ да дари изработен от него предмет на фондацията, може да потърси връзка с представителите й чрез страницата й в социалните мрежи.


Александра Димова
23 Ноември 2017 | 15:40
Тагове: инвитро, процедури, помощ, базар

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook