Иван Чолаков – 30 години на кметския пост в Малки чифлик
30 години на кметския пост в село Малки чифлик отбелязва Иван Чолаков. Реставрирането на църквата и отварянето на здравната служба са сред най – големите му успехи. През последните десетина години все повече търновци се местят да живеят в селото. Затова Малки чифлик често е наричан „Малкото Арбанаси“.
Иван Чолаков е родом от Малки чифлик. Влиза за пръв път в сградата на кметството през 1982г като секретар. Четири години по – късно става кмет и така 30 години. С едно прекъсване от 2003 до 2007г.
Когато се връща отново на кметския стол през 2007г. Иван Чолаков си поставя за цел да доведе лекар в селото. Тъй като се е налагало на възрастните хора постоянно да пътуват до града. Здравната служба отваря врати през следващата година.
Друга мисия на кмета е реставрирането на църквата в селото. С три проекта успяват да направят основни ремонти вътре в сграда и външно. Остава обаче да се боядиса отвътре. cтyдeнт oт ВTУ е направил мoзaeчнo пaнo cъc зaкpилникa нa cвeтaтa oбитeл – Атанас Великий.
Причините все повече хора да се местят да живеят от града в Малки чифлик са, че в селото има добре условия и освен това е близо до града, казва Иван Чолаков.
Селото е 100 процента асфалтирано, казва още кметът. През последната година са направени две улица за 20 000лв. За 13 000лв. пък е направен ремонт на кметството. В селото от 2012г. Работи и център за деца.
Близо 350 човека е постоянното население по документи, но реално в селото живеят около 500 човека. Вилите обаче са в зоната извън регулация и е трудна процедурата по смяна на адрес.
Най – важното, което е научил през Иван Чолаков през тези 30 години, е че трябва да уважава избирателите си, както и да е инициативен, за да се реализират още проекти. Казва още, че работи добре с община Велико Търново и кмета на града, въпреки различните партийни принадлежности. Дали ще се кандидатира за следващ мандат е рано да се каже, заяви още кметът.


Десислава Колева
15 Ноември 2017 | 17:23
Тагове: кмет, Малки чифлик, село, условия

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook