РИОСВ – Велико Търново получи наградата „Публична институция 2017“
РИОСВ – Велико Търново беше отличена на втория национален форум “Библиотеките днес”. Инспекцията получи статуетка и грамота от Фондация „Глобални библиотеки – България”.
Екипът на инспекцията е номиниран в категория „Публична институция“ от Регионалната библиотека „Априлов - Палаузов“ за успешното планиране, координиране и осъществяване на инициативата „Водата в песни и стихове“ за Световния ден на водата – 22 март.
Инициативата се проведе в периода между 22 февруари и 24 март от РИОСВ и Регионалните библиотеки в Габрово и Велико Търново. Нейната основна цел бе учениците от двете области да потърсят стихове и песни за водата от наши и чужди автори и да ги представят в маратон на четенето.
В помощ на околната среда и опазването на водните ресурси повече от 220 ученика от 17 училища намериха и изпратиха 115 стихотворения, 43 песни, 39 авторски стиха, гатанки и разкази.
Полезната инициатива, освен знания и стимул на децата, донесе и на инспекцията призът за публична институция за 2017-та година от фондация „Глобални библиотеки“.
Полезната инициатива, освен знания и стимул на децата, донесе и на инспекцията призът за публична институция за 2017-та година от фондация „Глобални библиотеки“.
Събраните произведения на децата са качени на страницата на инспекцията, поместени са в книжка и се съхраняват в библиотеките, за да се прилагат в учебния процес и извънкласните форми и да напомнят на всички ни колко е ценен ресурс водата.


Александра Димова
14 Ноември 2017 | 16:49
Тагове: РИОСВ, награда, инициатива, вода

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook