Студенти си създават кът за отдих
Кът за отдих си правят студенти от Стопански факултет на ВТУ. Идеята на учащите е да създадат уютно пространство, в което да се събират и да разискват различни тема, и дори да провеждат лекции.
Мястото за отдих се намира срещу входа на Стопански факултет и до сега не е използване от студентите. Идеята съществува от година, но едва сега се намира финансиране. Студентите са получили 400лв. от доброволческа организация и работата по инициативата започна.
В обновлението на пространството се включват студенти от четири факултета, които правят всичко сами. Помощ са получили и от 80 – годишен мъж от Самоводене.
Пространството ще бъде дом за всякакви нестандартни идеи, свързани с обучението на студентите. Има обособено място за различни съобщения и обяви за работа. Освен това ще се създаде и кът за книги на принципа – „остави - вземи“.
Крайният срок за завършване на пространството е 5 декември, когато е международния ден на доброволчеството. За да има завършен вид новият кът за отдих, инициаторите търсят средства за закупуване на възглавници за пейките от палети и ресни за прозорците.


Десислава Колева
13 Ноември 2017 | 17:12
Тагове: студенти, кът, отдих, университет

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook