Oперация „Плюшено мече“ - коледни подаръци за деца в неравностойно положение
Операция “Плюшено Мече” започва дейността си преди 10 години като гражданска доброволческа инициатива с цел сбъдване на коледните желания на деца и младежи в неравностойно положение в България. От 3 години това е най-мащабната Коледна кампания за сбъдване на детски мечти. Всяка година доброволците посещават 7000 деца от 330 институции във всички 28 региона на страната.
Коледната кампания „Операция плюшено мече“ подарява персонални подаръци по точен списък на децата и младежите лишени от родителска грижа, в риск или с увреждания. Кампанията също така снабдява институциите, които полагат грижи за тази част от обществото с материали, пособия, техника, специализирано оборудване и средства от първа необходимост.
233 деца от Велико Търново и региона вече са изпратили своите писма с желания до Дядо Коледа, а мечтаните подаръци са публикувани на сайта на кампанията, от където всеки желаещ да подари подарък и усмивка на нуждаещите се деца може да го направи.
Най-често малчуганите си пожелават плюшени играчки, коли с дистанционно или нови дрехи и обувки. Неща, които за едно обикновено дете са всекидневие, но за децата в нужда – сбъдната мечта.


Александра Димова
6 Ноември 2017 | 16:45
Тагове: играчки, деца, празници, подарък

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook