Учителите отбелязаха Денят на народните будители
За 75 педагози в Област Велико Търново това е първата учебна година и първият 1-ви ноември на който празнуват. Голям процент от педагозите в областта са на възраст под 35 години, но любовта към децата и професията балансира липсата на трудов стаж и ги превръща в истински будители на днешното време.
По случай Деня на народните будители Регионалната инспекция по образованието за втора поредна година организира малък празник, на който бяха отличени педагозите от областта, които са първенци в различни области. Бяха връчени дипломи за най-млад учител, за педагог преподаващ на най-много деца, както и на учител, който преподава по рекордните 12 учебни предмета.
По случай Деня на народните будители младите учители получиха освен грамоти и лични послания и последната книга на журналиста и писател Светослав Иванов. Приветствие за празника и подкрепа към професията на българския учител изказа и кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов.
Всички представители на местната власт и образователните структури работят усилено за каузата в класните стаи отново да има млади учители. 75 са новоназначените тази година педагози в училища и детски градини в цялата област, а най-младият учител е на 22-годишна възраст.


Александра Димова
1 Ноември 2017 | 17:20
Тагове: празник, будители, образование, учители

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook