Хоби като бизнес
Габриела Григорова е един от младите хора, които избират да останат в България, въпреки трудната реализация. В момента тя е студентка в София, следва „Стратегическо лидерство“, но от малка обича да създава красота като ръчно изработва дрехи и бижута.
Габриела е на 23 години, родена е в Павликени, завършила е бизнес паралелка в училище, а сега се обучава в специалност „Стратегическо лидерство“ и работи в международна компания за храни и напитки. Въпреки забързаното си ежедневие обаче, винаги намира време за голяма си любов – дизайнерството.
Габриела е пътувала много в чужбина. Казва, че отношението към труда и изкуството на хората там е различно, но това не я спира да се опитва да превърне изкуството си в бизнес у нас. Самата тя не обича да носи бижута, изработването им обаче е нещо, което я прави истински щастлива.
Артикулите й винаги са бутикови, защото всеки от тях си има собствена енергия, която не може и не трябва да бъде повтаряна, а на всички сложни техники, които използва се е научила абсолютно сама.
За Габриела, както и за всеки млад човек, изборът да остане в България е риск, който обаче тя смело поема.
Всяко изкуство е интересно за Габриела, затова мечтае да създаде симбиоза между него и бизнеса, който в момента изучава. Щастието, което получава, когато изработи нещо ново е незаменимо, затова плановете й за сега са само да продължава да твори.


Александра Димова
31 Октомври 2017 | 13:22
Тагове: дизайнер, хоби, бижута, бизнес

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook