Ще ремонтират и разширяват клетките за разходки на кучета
В разруха и мизерия са местата предназначени за разходка на домашни кучета във Велико Търново. В града има само две клетки за свободно пускане на четириноги, но от поставянето им до сега е извършен само един по-голям ремонт на клетката в парк „Дружба“, а тази в Триъгълника се поддържа от собствениците на кучета, които всекидневно с подръчни средства поправят съоръжението.
Съоръжението в парка в кв. "Кольо Фичето" беше частично ремонтиран след излъчване на наш репортаж за проблема преди няколко месеца. ВЕ момента обаче състоянието на клетката отново е много лошо. Стопаните на кучета разказват, че често се случва животните да излязат от клетката и да плашат децата, които играят в парка и случаите, когато разтревожени майки се обръщат към полицията не са единични.
Другата клетка в града е тази в парк "Дружба", която наскоро също е ремонтирана. въпреки това оплаквания от граждани има и за нейното състояние.
Клетките са малки и са само две в града. Редовен проблем се оказва и липсата на пространство за повече кучета.
Промени и подобрения ще има и на парковата мебел и кошчетата за боклук в съоръженията. Очакванията са следващата пролет домашните любимци на търновци да се сдобият с нови, по-сигурни и по-просторни места за игра.


Александра Димова
20 Октомври 2017 | 17:37
Тагове: кучета, клетки, ремонт, съоръжения

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook