Инспекторите на НАП с ново работно време
Все по-голяма част от проверките на НАП за отчитане на оборотите и издаване на касови бележки ще се извършват след 17 и 30 часа в делнични дни, нощем и в почивните и празнични дни. Промяната в работното време на данъчните вече е в сила, като инспекторите, които извършват оперативни проверки вече ще работят на смени.
Причина за мярката са данни от компютърната система на дистанционната връзка на всеки касова апарат в страната със сървърите на НАП, които сочат, че надвечер и в почивните дни търговските обекти отчитат значителен спад на оборотите.
Ивайло Здравков каза още, че запечатаните обекти от агенцията тази година са с почти 40% повече от предходната.
В администрацията на агенцията във Велико Търново има нововъведена система, която позволява хората в неравностойно положение да бъдат обслужени с приоритет и да не чакат на опашки. За сега старата столица е единственото място, което предлага тази услуга, но по етапно нововъведението ще бъде приложено и в другите области в страната.
Съвсем скоро агенцията ще започне и тазгодишното издание на лотарията, в която с регистрация на касова бележка в сайта на НАП, всеки може да участва за парична награда в размер на 50 000лв.


Александра Димова
6 Октомври 2017 | 17:17
Тагове: НАП, работно време, промени, данъци, система

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook