Стартира конкурс за безплатни обучения на културни иноватори от Велико Търново
Серия от лекции и работилници и през следващите шест месеца са подготвили млади активисти от Велико Търново. Поредицата от обучения е насочена към културните иноватори от региона на старата столица и е под надслов „CO/SHARE CULTURE“. Участниците ще преминат шест обучителни модула с гост-лектори, които са специалисти в различни области, а целта на проекта е да се придобият знания как успешно се управляват обществени проекти и инициативи.
Галин Попов и Георги Бъчваров са главните организатори на поредицата от шест обучения за великотърновските иноватори под надслов „CO/SHARE CULTURE”. За участие в този курс ще бъдат поканени 20 културни дейци, които ще бъдат селектирани от всички, изпратили кандидатура за участие. Организаторите обявяват отворена покана за кандидатстване за обученията, а всеки, който оглавява или членува в културна организация свързана с развитието на града, може да се включи в проекта.
В рамките на шест месеца ще се проведат шестте обучения. Темите са свързани с реализирането на идеи за проекти и достигането им до обществеността. Участниците ще се научат как по-ефективно да осъществят своите проекти чрез ПР кампании, както и да намират финансиране за проектите си. За лектори в обучителните модули са поканени изявени имена от българския граждански сектор.
Гост-лектори ще бъдат още и Янина Янева, която е съосновател на „Фабрика за идеи“, Десислава Бинева, PR на известния фестивал по франкофония и Иван Димитров, който от години създава „споделени пространства“ във Велико Търново.
Участието в обучението ще бъде напълно безплатно за одобрените кандидати.


Александра Димова
4 Октомври 2017 | 16:04
Тагове: конкурс, иноватори, CO/SHARE CULTURE

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook