Търновка ще се бори за короната „Мис Армения България”
Лилит Хайрапетян от Велико Търново е една от участничките в конкурса за красота "Мис Армения България 2017". Състезанието ще се пpoвeдe зa пъpви път cлeд 20-гoдишнa пayзa, като целта му е да обедини пo yникaлeн нaчин aтpaктивнocттa нa претендентките за короната и кyлтypaтa нa Apмeния.
Лилит е родена в Ереван, столицата на Армения. Когато е на осем години идва на гости със семейството си в Горна Оряховица и по стечение на обстоятелствата остава да живее тук.
Казва, че й липсва Армения и че въпреки, че е прекарала по-голямата част от живота си в България и отглежда 10-годишния си син тук, не е забравила родината си.
Лилит има две големи страсти, едната е сина й, а другата автомобилните състезания.
Тя е една от малкото лиценензирани жени автомобилни състезатели у нас. Участвала е в десетки надпревари, но се е наложило да прекъсне кариерата си, заради факта, че това е един от най-скъпите спортове у нас. С участието си в конкурса, освен да докаже любовта към родината, тя иска и да сбъдне мечтата си и отново да започне да се състезава.
Въпреки, че титлата, за която ще се бори красивата арменка е „мис“, естеството на надпреварата е по-различно от това на масовите конкурси за красота. Бъдещата „Мис Армения България“ не трябва да бъде само красива, каза Лилит, най-важното, което я прави достойна претендентка са огромната й любов, уважение и отговорност към родната й Армения.


Александра Димова
29 Септември 2017 | 19:03
Тагове: конкурс, "Мис Армения България", участничка, корона

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook