Започна 15-тото издание на музикалния конкурс „Сребърна янтра“
15-то издание на Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Сребърна Янтра“ събра в последните дни на месец септември на сцената на МДТ „К. Кисимов“ 90 певци на възраст от 5 до 25 години. Великотърновският конкурс е сред малкото в България, който ежегодно провежда предварителна селекция, която гарантира високото качество на изпълненията на финалистите.
В 15-то издание на „Сребърна Янтра“, което започна днес, великотърновската публика ще може да чуе изпълненията на 90 изпълнители на популярна музика.
За първи път на сцената на конкурса ще бъде показана нова категория наречена „Пеещи семейства“, в която 8 групи ще вземат участие.
Конкурсът стартира днес с музикалните изпълнения на участниците, а в 18 и 30 пред сградата на театъра бе официално открито 15-тото му издание със зрелищен концерт и шоу-програма.
През конкурсните дни ще бъдат представени и две изложби.
Едната на Гергана Йовчева – първата изпълнителка на песента на конкурса „Янтра“, а другата е озаглавена „Три звездички“ и е в памет на три от загиналите деца в река Лим.
Гала концертът с най-добрите изпълнения на тазгодишния конкурс ще се проведе в 19ч. в неделя, отново в сградата на МДТ „Константин Кисимов“.


Александра Димова
29 Септември 2017 | 19:02
Тагове: конкурс, "Сребърна Янтра", участници, начало

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook