Няма кой да чисти снега в Златарица
В Община Златарица парите за снегопочистване през зимния сезон вече са осигурени, но няма желаещи фирми за тази дейност. Обявена е обществена поръчка, но никоя от големите фирми в областта, които почистват снега не приема отговорността и работата.
Проблемът със снегопочистването в Община Златарица продължава и тази година.
Кметът на общината и тази зима ще почиства собственоръчно. Нито една фирма от Велико Търново, Лясковец и Горна Оряховица не е проявила интерес да участва в обявената обществена поръчка за снегопочистване. Отказват да се занимават с това и кооперациите, които миналата зима помагали на кмета, но заради вечното недоволство на хората тази зима никой не желае да поеме отговорност за улиците.
Със собствени сили и техника под наем ще се справя кметът и тази зима. Той признава, че общината има средства да закупи още един високопроходим камион. Шофьорите на служебните автомобили в кметството ще бъдат ангажирани с почистването на снега. В събота и неделя с това ще се занимава и Пенчо Чанев.
86 км е четвъртокласната мрежа на общината заедно с вътрешните улици, чието почистване е ангажимент на общинския бюджет, цялата сума за поддържането на пътищата през зимата достига до 100 000 лв.


Александра Димова
29 Септември 2017 | 19:01
Тагове: снегопочистване, фирма, конкурс, Златарица

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook