Класна стая пълна с музика и малки музиканти
8325 ученици влязоха в класните стаи във великотърновските училища днес, а близо 700 от тях за първи път прекрачиха училищния праг. Първенец по първокласници тази година е СУ „Емилиян Станев“, което прие 159 ученици в седем паралелки.
Училището е единствено в града, което предлага на най-малките ученици обучение в музикална паралелка, а класният им ръководител Илина Керина се е погрижила първи ден в класната стая да бъде осеян с красиви емоции и разбира се – музика.
23 талантливи деца днес за пръв път прекрачиха прага на училището, за да сформират новия музикален клас на „Емилиян Станев“.
Предстоят им много нови приятелства, емоции и най-вече нови знания. Вълнението им беше напълно споделено от техния класен ръководител Илина Керина.
Цяло лято родителите и учителите са подготвяли стаята за младите музиканти. Стените са изрисувани с петолиния и ноти и на тях са закачени три китари и една цигулка.
Всеки един от първокласниците на госпожа Керина ще се обучава да свири на инструмент или да пее.
Освен цветното и топло посрещане за малките ученици бяха подготвени и музикални изненади от бившите възпитаници на Илина Керина.


Александра Димова
15 Септември 2017 | 18:14
Тагове: първокласници, ученици, училище, музика

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook