Разрушени междублокови пространства.Чия е грижата?
Междублоково пространство на ул. Седми юли номер 2 във Велико Търново тъне в разруха. Липсващ тротоар причинява наводнения в мазите и партера на блока, а разрушени опасни стълби са единствената връзка на 7 жилищни сгради с главна улица в града.
След неуспешните опити на живущите там да получат помощ от Община Велико Търново те ни потърсиха с молба за съдействие.
Блокът на ул. Седми юли 2 е построен през 1972 година, точно тогава са били извършени и последните и до днес ремонти дейности на улицата до блока и на стълбището, което го свързва с главна улица.
Всекидневно от там минават десетки жители на града, но никога майки с колички или пенсионери.
Тротоара около блока липсва, по тази причина мазите и партерния етаж на блока редовно се наводняват и то сериозно, твърдят живущите там.
Стефан Цонев и съседите му са депозирали писмо в общината с молба към експертите да обърнат внимание на опасното стълбище и разрушения тротоар, според отговора, който са получили обаче, финансовата грижа за това трябва да поемат те самите.
Жителите на блока не са доплащали за право на собственост на земята от което следва, че въпреки отговора на Общината, че те трябва сами да поправят щетите на времето, то грижата за ремонта не е тяхна.
След като наш екип се свърза със служители на Община Велико Търново, получихме обещание, че в началото на следващата работна седмица зам.кметът проф. Георги Камарашев лично ще провери документацията по случая и ще даде своето становище за проблема.


Александра Димова
15 Септември 2017 | 18:13
Тагове: блок, стъпала, тротоар, състояние, ремонт

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook