Меморандум между Търново и Пекин ще привлича китайски туристи у нас
Велико Търново ще бъде дестинация за китайски туристи. Днес във Велико Търново беше подписан меморандум между кмета Даниел Панов и Лиу Суемин, директор на туристическия център в пекинската провинция Дон Чинг. Китайската делегация беше на посещение във Велико Търново през почивните дни. Целта на визитата бе да се очертаят туристически маршрути, които да обхванат основните културни и исторически забележителности на града и региона и да послужат на китайската туристическа агенция да предложи безпроблемно и интересно посещение на старата столица на България. Даниел Панов е запознал гостите с капацитета в четири- и петзвездните хотели, чиято база възлиза на близо 1500 легла. В документа е предвидено бъдещите туристи да видят автентичните традиции и обичаи, характерни за района.
Инициативата е част от дейностите, свързани с популяризацията на Европа като туристическа дестинация в Китай. Работата ще продължи през цялата 2018 г., а целта е максимално да се увеличи броят на туристите от различните китайски области в Европа и в България. Предстои разработване на онлайн реклама за страната и региона в Китай, организиране на посещения, семинари и работни срещи.
На държавно равнище ще бъдат коментирани възможностите за облекчаване на визовия режим за китайските туристи още днес следобед, след като китайската делегация замина за София за среща с посланиците на двете държави и с кмета на София Йорданка Фандъкова.


Александра Димова
11 Септември 2017 | 15:31
Тагове: Китай, туристи, исторически, забележителности

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook