Младежкия дом в Килифарево събира цял век в 6 зали
Най-големият и може би единствен в страната ретро музей на техниката се намира в град Килифарево и е разположен в шест отделни зали на Младежкия дом. В ретро експозицията място намират над 600 експоната, които напомнят за всеки посетител за близкото и далечното минало.
Идеята за музей на техниката се зародила преди около 15 години. С общи усилия екипа на Младежкия дом и жителите на Килифарево са успели да превърнат вече неизползваните и стари уреди от домовете си в огромна ретро колекция, която и днес продължава да расте. Най-старите предмети в ретро колекцията са на повече от 100 години, а най-скоро произведените са едни от първите мобилни телефони. Въпреки сериозната си възраст някой от експонатите продължават да работят безотказно.
Всичко изложено в ретро музея е резултат от дарения, а броя на интересните стари предмети продължава да расте постоянно. Посещението на музей „Времена“ в Килифарево е напълно безплатно. У по-възрастните колекцията буди носталгия, у младите – интерес. Безспорен е факта, че експозицията в Младежкия дом в малкото градче е уникална и успява да побере цяла една епоха в шест зали.


Александра Димова
5 Септември 2017 | 18:03
Тагове: ретро, музей, Килифарево, техника

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook