Семейни курабийки сближават деца и родители
В изпълнение на планирани дейности за подкрепа на деца и семейства в риск, Сдружение SOS Детски селища България и Общностен център за деца и родители “ЦАРЕВГРАД” реализираха инициативата „Семейна курабийка“. Основната цел на форума беше да заздрави връзката между родителите и децата и да им даде информация за здравословното хранене, което остава все по-пренебрегнато в забързаното ежедневие.
Сдружение SOS Детски селища България и Общностен център за деца и родители “ЦАРЕВГРАД” направиха един цветен празник, изпълнен с много игри, а това е най-добрия начин по който децата да се запознаят със здравословните навици, които трябва да придобият.
„Семейната курабийка“ беше насочена към здравословното хранене на децата и към тревожния факт, че българчетата са сериозно застрашени от затлъстяване.
В откритите ателиета децата изработваха животни от плодове и зеленчуци, тренираха баскетболни умения с „летящи картофи“, рисуваха заедно със своите родители и най-вече разбраха тайната на вкусните курабийки, които правиха от овесени ядки, мед и банани.
Организаторите казаха още, че са срещнали недоверие от родителите в началото на здравословната фиеста в парка, след малко прекарано време с тях и децата им обаче резултатите не закъсняват. Преди дни „Семейна курабийка“ е сплотила и хората в с. Водолей и заради успеха на инициативата и доброто послание, което предава, организаторите вече плануват и следващи издания.


Александра Димова
25 Август 2017 | 17:13
Тагове: деца, курабийки, родители, детски селища

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook