Зов за помощ
Преди 11 години, след тежка катастрофа около Шереметя Петър Иванов от Велико Търново остава инвалид. И до днес той е затворник в тялото и дома си. С напредването на технологиите обаче вече има достъпни начини, които да го изправят на крака, единственото, което не достига засега са средства. За да ни разкаже неговата история и за да ни помоли за помощ ни потърси домашния помощник на Петър, който Общината му е назначила. Мариянка Бузева работи с много хора, на които помага, но историята на младият мъж я трогва по специален начин.
Той е на 30 години, когато тежкият инцидент го приковава на легло и вече 11 години не използва и не чувства краката си. Петър живее сам. Брат му е загинал в катастрофа. Майка му, която се е грижела за него също е починала. Има баща, който обаче през повечето време на годината е в Испания. Домашната помощничка на Петър го посещава всеки ден за 3 часа, през цялото друго време той е сам и е прикован за леглото си.
За щастие модерната медицина предлага варианти, които могат да изправят Петър на крака. Казва, че е чувал за експериментално лечение със стволови клетки, но от клиниките към които са изпратили запитване все още не са отговорили. Има и друг, по-достъпен вариант – екзоскелет – машина, която се прикрепва към тялото и е способна да помогне на Петър да проходи отново. Мариянка Бузева – домашния помощник на Петър, в момента изработва кутии за дарения, които ще разположи в магазинната мрежа във Велико Търново и се надява да сбъдне мечтата на младото момче отново да се изправи на краката си.


Александра Димова
14 Август 2017 | 16:18
Тагове: зов, помощ, Петър, инвалид, крака

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook