Китай и България обединяват сили за развитието на туризма
Предстои сключване на договор за туристическо сътрудничество между Община Велико Търново и район Дон Чонг - Пекин. През септември специална делегация ще гостува в българския град за проучване перспективите и подписването на официален документ. Това стана ясно по време на срещата на зам.-кметът на Велико Търново Снежана Данева с посланика на Китайската Народна Република Джан Хайджоу.
На срещата между сам.-кметът на Община Велико Търново и посланика на Китайската Народна Република те обсъдиха начини за по-активно презентиране на Велико Търново като туристическа дестинация и за изготвяне на нови маршрути с места за почивка, които да удовлетворяват желанията на посетителите.
Статистиката показва, че броят на китайските туристи, дошли специално в България, е малък. Те идват, но в съвместна обиколка с други европейски държави. Целта е да се насочат специално в България и конкретно във Велико Търново и точно в тази посока ще бъде съвместната работа на ръководствата и на регионите и на държавите.
Джан Хайджоу каза още, че е важно българските туроператори да предложат интересни маршрути, които да привлекат китайските туристи и да ги задържат по-дълго в страната.
През септември във Велико Търново се очаква делегация от Пекин, а на срещата ще бъдат обсъдени възможности за обмен на туристически групи.


Александра Димова
10 Август 2017 | 16:57
Тагове: Велико Търново, туризъм, дестинация, развитие, Китай

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook