Световен шампион по карате обучава деца във Велико Търново
Шотокан карате е стил бойно изкуство, което възпитава не само двигателната активност, а и самоконтрола, дисциплината и качества, които са необходими на всеки човек в живота. Всяка възраст е подходяща за начало в този спорт, а противно на очакванията в него не са намесени жестоки удари, аркади или сериозни травми в следствие от тренировки или състезания. Основната задача на карате е да изгради личността и способността й да се защитава.
Бетина започва да тренира на 9-годишна възраст, когато случайността я отвежда в залата. Влюбва се в бойните изкуства, съчетава ги с упоритост и много работа и през 2011-та година печели две европейски и една световна титла.
В течение на много години след създаването си в Япония карате остава затворено зад дебелите стени на храмовете. То не е било практикувано от обикновените хора, докато самураите не започват да го разпостраняват. Днес бойното изкуство вече е популярен спорт, който изгражда не само добри бойци, а и дисциплинирани и смели личности.
Бетина е родом от Плевен, но от 3 години вече живее във Велико Търново. От година насам пък е създала своя карате школа „Спартак 14“, чиито врати са отворени за всички деца, желаещи да се запознаят с културата и магията на карате, а първият урок на всеки е безплатен.


Александра Димова
3 Август 2017 | 17:37
Тагове: карате, шотокан, Бетина

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook