Велико Търново посрещна световната седмицата на кърменето
Десетки майки, заедно с техните деца и близки се включиха в пикник за кърмачета, който бе организиран във Велико Търново. Сред природата в парк „Дружба” те споделиха преживявания и моменти от майчинството. Инициативата се провежда за поредна година по случай Световната седмица на кърменето, която се отбелязва от 1 до 7 август.
Празникът в парка включваше много игри и изненади, подготвени от организаторите за участниците. Всеки можеше да изрази таланта си и да сътвори емоционални и въздействащи писмени послания в подкрепа на кърменето. За пръв път в деветото издание на инициативата, майките се включиха в празника, като изработиха колаж със снимки за кърменето.
Въпреки ползите от кърменето за здравето на децата и майките, честотата му в България продължава да бъде много ниска. Кампанията цели да насърчава майките да хранят бебетата си само с майчина кърма през първите 6 месеца от живота им.
Високата неинформираност на младите майки е предпоставка за едно нездраво бъдещо поколение. Тенденциите и информираността постоянно се актуализират, каза още д-р Моминска, а най-важното нещо за младите родители е да се доверяват на специалистите.


Александра Димова
2 Август 2017 | 15:40
Тагове: кърмене, седмица, бебе, майки, кърмаче

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook