Велико Търново фаворит в културния туризъм у нас
Велико Търново е абсолютен фаворит сред градовете, които развиват културен туризъм в България. Всяка година старопрестолната столица посреща над половин милион туристи от цял свят, с което се утвърждава като най-предпочитана дестинация за културен туризъм у нас.
Очаквано – най-предпочитаната културна дестинация у нас е старопрестолно Търново.
Само от началото на тази година до сега историческите обекти в града са посетени от повече от 300 хиляди души. Първенец в класацията на атрактивни обекти, разбира се, е крепостта Царевец. Все повече популярност обаче набират и църквите в областта.
Според статистиката, която водят от РИМ най-често ни посещават туристи от северната ни съседка Румъния, не е по-малък интереса обаче и от американците, които заемат втората позиция в класацията по посещаемост на Велико Търново. Туристи от Азия също все по-често проявяват интерес към красотата на града.
Лоша новина е, че Трапезица, която бе отворена за посещение в края на миналата година, не се радва на особен туристически интерес.
Ексурзоводите от РИМ във Велико Търново са млади, амбициозни, усмихнати и най-вече успяват да обслужат всички чуждестранни туристи, заради факта, че всеки от тях владее различен език. Успяват добре да разкажат богатата история на старата столица така, че всеки, който я е посетил да занесе в дома си красив спомен и да разкаже на още хора, че културният туризъм в България си заслужава.


Александра Димова
1 Август 2017 | 17:32
Тагове: туризъм, Царевец, столица, туристи

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook