Цялостното преасфалтиране на ул. „Васил Левски“ стартира на 31 юли
Цялостното преасфалтиране на главната улица „Васил Левски“ във Велико Търново стартира днес на 31 юли – понеделник. Строителните работи ще продължат около седмица. Дейностите по подготовка на трасето и полагане на слоевете на новата настилка са разделени на два етапа.
Със заповед, издадена от кмета на старопрестолния град Даниел Панов, ще бъде въведена временна организация на движението. Тя ще е в сила от 31 юли до 6 август включително, или до приключване на ремонта.
По време на първия етап забранено ще бъде преминаването на автомобили в участъка на ул. „Васил Левски“ от кръстовището при сградата на Община Велико Търново до пресечката с ул. „Цар Освободител“. Рестрикцията ще важи за времето на 8,30 ч. до 17,00 ч., във всеки от дните, като началната дата е 31 юли /понеделник/. Пропускани ще бъдат единствено автобусите по обществените транспортни линии.
Вторият етап предвижда забраняване на автомобилното движение в участъка от кръстовището на ул. „Васил Левски“ с ул. „Цар Освободител“ до пресечката с ул. „Бачо Киро“ в района на Студентски стол №2. Ограниченията ще важат за времето от 8,30 до 17,00 ч., като крайната дата е 6 август /неделя/. Забраната няма да важи единствено за обществения транспорт, като маршрутите на автобусите няма да бъдат променяни.
През тези периоди водачите на автомобили следва да използват обходните маршрути през улиците „Христо Ботев“, „Марно поле“, „Цар Самуил“, „Цар Тодор Светослав“, „Бачо Киро“, „Седми юли“.


Александра Димова
31 Юли 2017 | 18:28
Тагове: преасфалтиране, ремонт, Васил Левски, улица

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook