МОН отпуска 5000 лева на училище „Бачо Киро“за обмяна на опит в Естония
От просветното министерство отпускат 5000 лв. на учителите от ОУ „Бачо Киро“ във Велико Търново за обмяна на опит в Естония. Средствата поемат транспортните разходи до столицата Талин на група от 15 педагози, които ще гостуват в местно училище.
Идеята - да се запознаят с отблизо с това как функционира системата за електронно управление на учебното заведение и как техните колеги прилагат информационните технологии в образователния процес.
ОУ „Бачо Киро“ е сред десетте училища от областта Велико Търново, които бяха включени от МОН в списъка на иновативните. Проектът, с който ръководството на учебното заведение е завоювало този статут, носи името „Управление на училището и образователния процес в съвременното информационно общество“.
Всъщност началото му поставят младите преподаватели от колектива на училището, които са представили свои идеи в неформална среща с министъра на образованието
Основната цел на учителите – активисти е да се запознаят с иновативните технологии , които са приложени в учебния процес в Естония.
Директорът каза още, че вече имат планове и системи, с които са започнали работата по дигитализацията на документи, с което могат да се пестят и средства и време.
Групата от „Бачо Киро“ ще пътува за Талин в края на август. В нея ще бъдат включени 15 педагога, преподаващи в учебното заведение.


Александра Димова
27 Юли 2017 | 17:56
Тагове: ОУ "Бачо Киро", учители, опит, обмен, Естония, образование

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook