Красимир Каракачанов връчи дипломите на най-младите попълнения в българската армия
Днес пред Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” се проведе ритуала по присвояване на първо офицерско звание на курсантите на НВУ “Васил Левски” и сержантско звание на кадетите на Професионалния сержантски колеж.
Специален гост на тържествената церемония беше вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов
През настоящата учебна година завършват 53 курсанти от НВУ “Васил Левски”, обучавани по 11 военни специализации. По време на церемонията бе прочетена и заповед на министърът на отбраната на Република България Красимир Каракачанов за присвояване на първо офицерско звание “лейтенант” и образователно-квалификационна степен “бакалавър” по военна и гражданска специалност.
48 кадети, са випускниците от деветия випуск на Професионалния сержантски колеж, които получиха свидетелства и им бе присвоено първо сержантско звание “младши сержант”.
Кадетите са обучавани в секция “Сухопътни войски” във Велико Търново по 3 специалности и по 3 специалности в секция “Военновъздушни сили” в Долна Митрополия.
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще посети тази вечер НВУ, където началникът на учебното заведение бригаден генерал Пламен Богданов ще го запознае с учебно-материалната база и целите и задачите пред преподавателския и курсантския състав.


Александра Димова
27 Юли 2017 | 17:55
Тагове: НВУ "Васил Левски", курсанти, посещение, Красимир Каракачанов

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook