„От нищо нещо“ или какво е стиймпънк изкуство?
Стиймпънк изкуството акумулира в себе си едновременно минало, настояще и бъдеще, комбинирайки наука и технология с чувствителността на миналото. Артистите творящи в това направление създават предмети, пластики и арт инсталации от различни, непотребни предмети.
Един от най-успешните стиймпънк артисти представя тридневна изложба на своите творения във Велико Търново.
Стиймпънкът се отличава с нестандартна гледна точка в естетическо отношение, посредством откривателството на уникални хибридни произведения. Днес този стил най-вече вдъхновява млади художници и дизайнери, който имат експериментаторски дух, обичат да вникват в детайлите и имат желание за развитие с помощта на миналото.
Чудомир открива таланта си напълно случайно.
С повечето успешни експерименти Чудомир успява да си направи работилница, привлича други талантливи експериментатори за свои ученици и създава своя собствена, малка арт империя.
Вдъхновява се от литература. Създавал е всякакви неща, от малки демони – бижута, до огромен кораб от метал, кожа и дърво с размери 2 на 3 метра.
За 4 години той е успял да усвои техниката почти до съвършенство. Казва, че талантът и въображението са водещи в стиймпънка.
Произведенията на Чудомир и учениците му ще бъдат изложени три дни на сцената на „Арт лято“ пред галерия „Борис Денев“.


Александра Димова
20 Юли 2017 | 18:17
Тагове: Стиймпънк, арт, произведения, изкуство, творци

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook