Три нови проекта финансира Младежката банка във Велико Търново
Три нови проекта одобриха и финансираха активистите от Младежката банка във Велико Търново.
Това е организация, съществуваща едва от година, с няколко успеха зад гърба си. Тяхната цел е набирането на средства чрез благотворителни дейности и финансирането с тях на проекти, активизиращи младежката активност в града.
След успешната първа година от съществуването на Младежка банка Велико Търново, младежите одобриха и финансираха три нови проекта със събраните от тях средства през годината.
Единият вече осъществен проект беше академия за младежко предприемачество.
Как да управляваме безопасно мотор и защо трябва да сме физически активни ще са предстоящите теми за активистите на Младежката банка. Те ще организират беседа с мотористите от мото клуба във Велико Търново. Актуалността на темата е безспорна, а причината да се спрат на нея е статистиката, сочеща че смъртността на млади хора на пътя става все по-висока. Физическата активност е третата тема, в която младите банкери смятат да инвестират.
Проектът „Младежка банка“ се финансира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“, а първоначално заложеният срок е бил само година. Тъй като младите банкери са оправдали гласуваното им доверие, ръководствата на проекта и фондацията вече обсъждат бъдещите планове за организацията.


Александра Димова
19 Юли 2017 | 17:23
Тагове: "Младежка банка", инициативи, дейности, проекти

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook