Театърът на огъня и сенките с впечатляващо шоу във Велико Търново
Атрактивният театър на огъня и сенките „Fireter” гостува днес в старата столица. Проектът е съчетание от жонглиране с огън, горящи арт инсталации, живи статути и артисти на кокили. Спектакълът е част от проекта „Арт лято“ и ще започне точно в 21ч. довечера пред галерия „Борис Денев“.
Началото на театъра е поставено през 2009 г., когато група ентусиасти, които се занимават с жонглиране и различни видове акробатика решават да направят нова формация и да включат огъня в нея. Начело на трупата е Пламен Иванов, а формацията е наречена Театър на огъня и сенките – Fireter.
"Fireter" кара зрителите да се почувстват част от свят, изтъкан от красотата на огъня, светлината, сенките и тяхната възможност за безкрайни превъплъщения в различни лица, форми и състояния.
Основата цел е да провокира публиката да приеме новото, смело изкуство. Предизвикателство, пред което търновци могат да се изправят тази вечер.
Театърът се състои от петима души, в по-големи проекти обаче се събират по 15-20 артисти. Режисьор на иновативните спектакли обикновено е Пламен, а понякога в разработката на проектите се включват и други техни колеги. Работата с огън върху кокили е сериозно предизвикателство, но в никакъв случай невъзможно, споделиха ни артистите.
Историите, съхранени в легендите, древните култури и приказното винаги са в основата на вдъхновението във "Fireter", казаха още огнените магьосници. Именно това ще видим и в спектакъла им в Търново.


Александра Димова
14 Юли 2017 | 18:58
Тагове: огнено шоу, артисти, театър, спектакъл

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook