Рекорден брой сватби и погребения
Бум на сватбените ритуали и погребенията има за първата половина на 2017 година. Сватбените ритуали са с 38 повече от първата половина на 2016-та, а месец май тази година държи рекорда за брой погребения за последните 20 лета.
Седем брака са сключени само в петък миналата седмица, брой, трудно достижим дори и за почивните дни, които са предпочитани за тържествените събития.
Причината – датата 07.07 през 2017-та година, силно желана от младоженците заради съчетанието на числата и митовете за късмета, който носи цифрата. От началото на годината до сега във Велико Търново са сключени 98 брака.
Както в числеността на сватбите, така и при погребенията в Търново има повишение. Всъщност тази година е рекордьор по брой погребални церемонии в сравнение с предходните 20.
За разлика от малките населени места около Търново в градския гробищен парк все още няма сериозен проблем с липса на места. Законът обаче за закупуване на гроб „за вечни времена“ е недобре обмислен и нерентабилен в практиката и трябва да бъде преразгледан на държавно ниво, каза още Методи Петров.


Александра Димова
10 Юли 2017 | 18:50
Тагове: ритуал, сватби, погребения, брой

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook