Трескава подготовка за фестивала пресъздаващ живота в средновековния Търновград
Броени часове преди старта на фестивала пресъздаващ живота в средновековен Търновград на хълма Царевец, тече трескава подготовка. Днес по обяд мъжете от дружество Традиция вече почти бяха приключили с изграждането на лагера. Първите гости на хълма утре ще могат да видят в аванс много от занаятите на старите столичани и то много преди откриването на фестивала вечерта в седем часа.
Знойното слънце днес около обяд не можа да се окаже достатъчна причина, членовете на дружество Традиция да спрат работа. Заварихме ги да режат, монтират и подреждат всевъзможни детайли по средновековния лагера.
Повече от 100 реконструктори от страната и чужбина ще покажат десетки забравени занаяти сред които сечене на монети и плетене на въжета. Кулинари ще готвят по стари кралски рецепти от Византия, Ориента и Европа. Ще бъдат пресъздадени и епизоди от знаменитата битка на цар Калоян при Одрин от 1205 година. Както и сцени от коронясването на Калоян.
Второто издание на международния фестивал е посветено на 820-годишнината от възкачването на престола на цар Калоян. Той започва утре вечер и ще продължи до неделя.


Йовка Драганова
29 Юни 2017 | 18:22
Тагове: Царевец, фестивал, Средновековие, участници

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook