Съвета на децата с мерки за преборване на агресията в училище
Заседанието на Съвета на децата, приключи с предложения как да бъде преборена агресията на учениците. В продължение на три дни във Велико Търново, деца от двайсет и осем области и деца от уязвими групи обсъждаха различни теми свързани с правата им. Част от техните предложения ще бъдат внесени за обсъждане в Националния съвет за закрила на детето. Съвета на децата функционира от 2003 година към Агенцията за закрила на детето.
Кое поражда агресия и как тя да бъде преборена, това е една от важните теми по които децата дискутираха в старата столица.
Наказанието не е решение, около това се обединиха представителите на всички области Проблемът според тях може да се реши с възможности за децата да представят себе си по по-добър начин, чрез развитие на талантите им, както и ангажирането на значими за тях хора, като писатели и музиканти, които да им покажат, че агресията не е нещо с което можеш да се похвалиш.
Едно от важните неща които се случи на второто изнесено заседание на Съвета на децата е подписването на споразумение между висшия адвокатски съвет и Агенцията за закрила на детето.
Инициативата панаир на професиите е на Съвета на децата. Целта младите хора още в училище да се запознаят със същността на определени професии. Съвета на децата одобри още философията на наредбата за приобщаващо образование, защото тя отразявала желанието на системата да се адаптира към нуждите на децата.


Йовка Драганова
27 Юни 2017 | 13:21
Тагове: деца, съвет, агресия, решения

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook