Преместиха пешеходна пътека
Пешеходната пътека край читалище „Искра“ беше преместена. Целта – повишаване сигурността на пешеходците. Новата пътека е от другата страна на кръстовището, а това ще отпуши тапите, които често се образуват по ул. „цар Самуил“, докато автомобилите изчакват да се включат в движението по улица „Бачо Киро“ към съда.
На подстъпите към старата пешеходна пътека са монтирани предпазни огради, новата вече е разчертана и веднага предизвика отзиви „За“ и „Против“. Отрицателните основно заради неголямата видимост при ляв завой, от парка към полицията.
От полицията и общината са преценили, че с преместването на пешеходната пътека, рязко ще намалеят рисковите ситуации особено за пешеходците. До сега всички завиващи на дясно автомобили, трябваше да преодолеят два баира, където вниманието на водачите е раздвоено заради идващите от ляво автобуси и пресичащите от дясно пешеходци.
Според повечето шофьори новата локация на пешеходната пътека е по- добра, защото дава възможност за реакция дори и при внезапно изскочил пешеходец на платното.


Йовка Драганова
21 Юни 2017 | 18:22
Тагове: пешеходна пътека, преместване, движение

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook