Българин, ама не съвсем. Как се живее без документи за самоличност?
25 - годишен мъж от село Драганово живее без документи за самоличност. Причината - роден е в Украйна. До сега опитите му да придобие лична карта удрят на камък. Той е дете от смесен брак между българин и украинка и парадоксалното в случая е че за разлика от него брат му е е успял да получи заветния документ
Мирослв е роден в Украйна. Баща му е българин, майка му украинка Когато навършва три години родителите му се преместват в България. От тогава вече почти 22 години той няма документи за самоличност.
Така без лична карта Мирослав няма как да сключи трудов договор, работи на черно, където и каквото падне. Няма шофьорска книжа
Всъщност Мирослав е никой за държавата. Той не съществува. Баща му е починал отдавна, майка му е в България с разрешение за постоянно пребиване. След лутане по всевъзможни институции Мирослав се е предал.
Докато всичко не стига до заверяване на пълномощно. 25 - годишния мъж не може да упълномощи никого, защото няма данни, поне това разбрал от обясненията на нотариуса. И така без българска лична карта , без украински паспорт, без да знае и думичка украински, но с акт за раждане от Украйна, българинът Мирослав оцелява, някак.


Йовка Драганова
21 Юни 2017 | 18:20
Тагове: документи, самоличност, гражданство

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook