В пъти повече чуждестранни студенти очакват във ВТУ
Засилен прием и обучение на чуждестранни студенти предвиждат от ръководството на Великотърновският университет "Св.Св.Кирил и Методий" за новата учебна година. Над 200 студенти от Италия вече са се записали за новите магистърски програми, които университетът предлага.
Освен многото италиански студенти, които вече са записани, интерес има и от кандидати от Македония, Австрия, Казахстан, Китай и Русия. Привличането на повече чуждестранни студенти е цел на ръководството на ВУЗ-а, като по този начин се стабилизира финансовото и балансира бюджета му, от който бяха отрязани редица държавни поръчки.
От днес започна записването за следващата учебна година. Студентите, които се запишат до 3-ти юли в 21 от специалностите, които университета предлага, ще спестят и първата семестриална такса. По държавна поръчка тази година ще бъдат приети 1807 души, а местата за платено обучение са 1734 в степен бакалавър, а броят магистрите, които ще се обучават държавна поръчка през следващите години е 198. Новите магистърски програми, които ще предлага университета от тази година са „История и цивилизации“, „Уеб технологии и разработване на софтуер”, „Социално-педагогическа работа с младежи”, „Предприемачество в образованието” и „Специална педагогика“. Факултети ще предлагат магистърско обучение и на висшисти с дипломи в други направления, като разликата в обучението ще бъде един допълнителен семестър.


Александра Димова
19 Юни 2017 | 17:27
Тагове: студенти, прием, ВТУ, чуждестранни, такса, нови, специалности

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook