На прага на пенсия - какво предстои?
Хората, които ще достигнат пенсионна възраст през 2018 година вече започнаха да получават писма от НОИ, в които от институцията им напомнят да проверят и съберат документите, които ще им бъдат необходими, за да се пенсионират. Липсата на трудови книжки или документи за стаж могат да забавят процеса и да отложат получаването на пенсия.
Жените, родени през 1957-ма година и мъжете, родени през 1954-та ще подлежат на пенсиониране по условията на трета категория труд през следващата 2018-та година. От НОИ са изпратили писма с указания на всички, които са на прага на пенсионната възраст, но не всеки от тях има право на пенсия. Другият критерии, който трябва да бъде покрит е 35 години и 6 месеца осигурителен стаж за жените и 38 години и 6 месеца за мъжете.
От института апелират всички да прегледат и съберат необходимите документи, които са описани в изпратените до тях писма. В случай, че някой е достигнал пенсионна възраст, а не е получил писмо ще получи копие и съдействие от институцията на място, каза още Петя Йорданова.
Писмата са изпратени на 14.06.2017 година и ще пристигнат до всички в едноседмичен срок.


Александра Димова
16 Юни 2017 | 16:35
Тагове: пенсии, хора, документи

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook