След натиск от гражданите брезите оцеляха
Брезите по горнооряховската улица „Вичо Грънчаров“ няма да бъдат изкоренени, а проектът за ново озеленяване ще бъде преработен, така че да се съхранят дърветата. За това се споразумяха кметът на града и живеещите по улицата граждани. Припомням, в сряда общинска фирма изкорени част от брезите в зеления остров на улицата, в изпълнение на проект за озеленяване.
Хронологията: в понеделник община Горна Оряховица публикува на интернет страницата си и във фейсбук ландшафтен проект за озеленяване на улица „Вичо Грънчаров“. Там е указано ясно че брезите ще бъдат изкоренени за да отстъпят място на други дървета и храсти. В сряда общинска фирма пристъпва към изпълнение на проекта и мигновено предизвиква гнева на живущите в района и не само. Четвъртък сутринта недоволните се срещат с кмета на града и изпълнението на проекта е спряно.
Кметът отново припомни причините да се премине към изкореняване на брезите: Опасността, която създават през зимата, гъстотата между тях и водопроводът който минава точно под корените им.
СНХ инж. Добромир Добрев -кмет на община Горна Оряховица
В разразилия се спор кметът отчете и грешки на общинската администрация, които, по думите му, ще бъдат отстранени при реализацията на други проекти в града.


Йовка Драганова
9 Юни 2017 | 18:08
Тагове: дървета, изкореняване, проект, Горна Оряховица

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook