Фестивал на 3D уличното изкуство за първи път във В. Търново
Фестивал на 3D уличното изкуство събира най-добрите художници в този стил във Велико Търново. В продължение на четири дни, творци от 4 държави ще рисуват триизмерно по теми свързани с историята на старата столица. Различното е, че вместо на асфалт художниците ще създадат творбите си върху огромни винилни платна
За първи път великотърновци ще могат да видят на живо как се случва оптична илюзия чрез рисунка. Идеята за това е на четири търновски художнички. Те систематизират всичко в проект и кандидатстват пред общината за финансиране.Така се стига до първия за старата столица фестивал на 3D уличното изкуство.
За фестивала пристигат творци от няколко държави. Всеки от тях ще работи върху платно с размери от около 18 квадратни метра.
След като бъдат готови платната ще бъдат поставени на различни места в старата столица. Фестивалът започва следващия четвъртък край паметника на Асеневци. За тези, които искат да се научат, организаторите са предвидили да отворят работилница. Ще има много музика, арт базар и куп други събития.


Йовка Драганова
8 Юни 2017 | 18:05
Тагове: 3D, изкуство, художници, инициатива

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook