Ученици от СУ „Е. Станев“ с благотворителна кауза
Седем талантливи ученички от СУ „Емилиян Станев“ изработиха десетки различни бижута и декорации, които включиха в благотворителен базар. Средствата от продажбата им ще бъдат внесени по сметката на малката Иванна, която страда от хронична бъбречна недостатъчност. Сумата необходима за бъбречна трансплантация на детето е75 хиляди евро.
Идеята да помогнат на четиригодишната Иванна чрез свои творби, принадлежи на Искрена. Благотворителната кауза бързо привлича и други ученици. Така на финала се събират седем момичета, от различни класове в профил „Изобразително изкуство“. Само за четири дни сръчните им ръце извайват обеци, колиета, стъклопис,
Момичетата са подредили изделията си пред сградата на общината. Всеки който иска да помогне може да ги открие там в следващите два дни.
4 годишната Иванна, която трогна учениците от „Емилиян Станев“ и която всички галено наричат Нана в момента е на изследвания в Германия, със средства осигурени от добри хора от цялата страна. Майката на детето е подходящ донор на бъбрек, но за трансплантацията са нужни 75 хиляди евро.


Йовка Драганова
29 Май 2017 | 17:40
Тагове: училище, ученици, Емилиян Станев, благотворителност, базар

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook