Неподдържани клетки за разходка на домашни кучета
В разруха и мизерия са местата, предназначени за разходка на домашни кучета във Велико Търново. В града има само две клетки, предназначени за свободно пускане на четириногите, но от поставянето им до сега никой не се е грижил за поддръжката им.
Домашните кучета често излизат от клетките, предназначени за разходка, заради множеството дупки, образували се по мрежата. Съоръженията не са инспектирани и поправяни от както са монтирани, твърдят стопаните на кучета.
Стопаните на кучета разказват още, че често се случва животните да излязат от клетката и да плашат децата, които играят в парка и случаите, когато разтревожени майки се обръщат към полицията не са единични.
Освен в кв. Кольо Фичето клетка за разходка на кучета има и в парка „Дружба“. Състоянието на съоръжението е също толкова лошо, още по-голям е проблемът, че там клетката е само една, животните трудно се разбират.
В разговор на наш екип с Мирослава Цонева, главен експерт „Околна среда“ към Община Велико Търново, тя ни увери, че ще се вземат мерки за укрепване на мрежите на клетките, но не пожела да се ангажира с точен срок за край на ремонтните дейности.


Александра Димова
22 Май 2017 | 18:20
Тагове: парк, кучета, разходка, домашни любимци, съоръжения, състояние

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook