Засилени мерки за сигурност по време на абитуриенските балове във Велико Търново
Повече от 20 глоби са наложили полицаите на абитуриентите за рисково шофиране и неправилно возене само във Велико Търново. От началото на месец май служителите на реда са предприели различни мерки, за да гарантират сигурността на младите хора. Засилен контрол ще има и по-време на абитуриентските балове.
Ако за абитуриентите месец май означава бал, то за полицаите той означава интензивна работа по сигурността. Проверени са заведенията, създадена е организация, която включва полицейско присъствие не само около учебните заведения, но и по пътищата където ще се придвижват абитуриентите в празничните вечери.
Нулева толерантност към всеки нарушител на пътя ще проявяват пътните полицаи. От началото на май текат проверки за управление под въздействието на алкохол или упойващи вещества. Вече са санкционирани няколко младежи.
На своята интернет страница, местната дирекция на полицията е публикувала препоръки към всички абитуриенти. От там припомнят, че миналата година в цялата страна нарушенията на абитуриенти шофоьри са били повече от 700.


Йовка Драганова
18 Май 2017 | 18:29
Тагове: абитуриенти, полиция, сигурност, балове, нарушения, актове

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook