Гергана Пенова - Герой на децата
Търновка е номинирана за престижната награда „Златната ябълка“ на Национална мрежа на децата. Гергана Пенова – основател и преподавател в ателие по керамика в Младежкия дом е номинирана за "Герой на децата". Целта на наградите е да подчертаят колко важно е специалното внимание към всяко дете и да представят най-добрите практики във всички сфери на детския живот.
Гери, както я наричат възпитаниците й, основава ателието по "Керамика и изобразително изкуство" през 2003 година. В него тя учи децата на различни техники на рисуване, работа с глина и приложни материали. Всяка година възпитаниците й подреждат изложби, не само у нас, но и в чужбина.
Тази година в ателието Гери работи с близо осемдесет деца. Освен това има специализирани часове в Дневния център за деца с увреждания, както и с децата от кризисния център в Балван. Води и групи в детски градини в старата столица.
Номинацията "Герой на децата" идва в момент когато Гери и възпитаниците й от ателието в Младежкия дом подготвят две много важни събития. Само след два дни на 18 май те ще открият изложба. 65 творби в рамка и безброй керамични "неща" сътворени тази година ще бъдат подредени в Изложбени зали "Рафаел Михайлов". А в деня на детето 01 юни ще окачат специални риби на Стамболовия мост.
Гласуването за наградата "Златната ябълка" ще продължи до 24 май. Всички номинации за "Герой на децата" сред които и тази на Гери могат да бъдат видяни на интернет страницата на Национална мрежа на децата.


Десислава Колева
16 Май 2017 | 18:09
Тагове: преподавател, деца, номинация, награда, "Златна ябълка"

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook