Абитуриентски месец
Старопрестолната гимназия по икономика изпрати учениците от трите паралелки зрелостници с богата програма, сълзи и усмивки. Първия си випуск изпрати и Спортното училище във Велико Търново, а Хуманитарна гимназия се сбогува с последните зрелостници, обучавали се в хуманитарен профил в гимназията.
Абитуриентският бал безспорно е едно от най-важните събития за всеки, а месец май е винаги изпълнен със звука от броенето и радостта на зрелостниците.
Все повече завършващи в неравностойно положение се радват на дарени рокли и костюми, а много от абитуриентите с възможности даряват средствата отделени за визията им за бала за благотворителни събития. Традицията обаче повелява завършването на средно образование да е изключително атрактивен празник, въпреки че винаги има и тъга от раздялата.
Голяма част от завършващите вече са приети в университети в чужбина и споделят, че въпреки любовта към града са категорични, че не искат да останат в България. Други зрелостници пък споделиха, че образованието за момента не е приоритет и единственото важно е да направят балa си незабравим.


Александра Димова
12 Май 2017 | 18:09
Тагове: абитуриенти, гимназия, икономика

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook