Aрт инсталация на рокли от хартия
Пета самостоятелна изложба подреди Галина Цветкова в зала „Радикално“ във факултета по изобразително изкуство на ВТУ. Арт инсталацията озаглавена „Обличани рокли“ включва в себе си няколко хартиени модела на рокли, съдържащи различни и интересни провокативни елементи.
Галина Цветкова е преподавател по Изобразително изкуство във Великотърновския университет, а изкуството е част от живота й откакто е съзнателен човек.
След дълго време, прекарано в експерименти, открива, че страстта й е „да изкара изкуството от рамката“, така се ражда и идеята за арт инсталацията „Обличани рокли“.
Галина споделя, че не обича да озаглавява творбите си, нито да говори за символиката в тях. Свободната интерпретация на изкуството е основата на неговото разбиране, затова всичко, което тя прави е провокация към вкуса и разбиранията на хората.
Изложбата ще е отворена за посетители от 10 до 17 май в зала „Радикално“ във факултета по изобразително на Великотърновския университет.
Галина сподели още, че когато изработването на нещо стане лесно, неговата непринуденост се изгубва, за това възможно най-скоро ще потърси вдъхновение за нов интересен проект „извън рамките“.


Александра Димова
11 Май 2017 | 17:24
Тагове: арт инсталация, хартиени рокли, изложба

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook