Кариерно професионално развитие за студентите от НВУ
Ден на кариерното развитие организираха днес в НВУ „Васил Левски“.
Срещата между работодатели и студентите от гражданските специалности дават възможност за развитие на завършилите университета, които не получават работа в Министерството на отбраната, което се полага на курсантите.
Форумът бе предназначен за студентите, изучаващи граждански специалности, чиито бъдеще и развитие не е осигурено в Министерството на отбраната, както при обучаващите се курсанти.
Реализацията във всички сектори е проблем за дипломираните лица без опитЗатова подобни инициативи са необходими и полезни за обучаващите се в различните висши училища в България, каза още подполковник Маринов. В момента тече и кандидат-студентска кампания, с която се цели запълването на острата нужда от войници в армията и засега, според подполковник Маринов, има голям интерес към университета.
Приемът на курсанти в университета е увеличен, заради нуждите на Министерството на отбраната, а на учащите граждански специалности днес на форума бяха предложени освен възможност за работа и магистърски специалности, които да допълнят квалификацията им.


Александра Димова
10 Май 2017 | 18:45
Тагове: НВУ, кариери, прием, курсанти

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook