15 абитуриенти от ПГТ „ Д-р Васил Берон“ със студентски права без изпити
15 зрелостници, възпитаници на инж. Славка Проданова от ПГТ „Д-р Васил Берон“, вече са приети в Икономически университет, Варна, без да се явяват на приемни изпити, заради успехите, които с проектите си постигат в състезания и олимпиади.
На първо място в националното състезание се класира иновативната идея за хотел за домашни любимци на Глория Георгиева.
През месец март Икономически университет, Варна - клуб „Млад предприемач“ и Студентски съвет стартирали Националното състезание за дигитално есе по предприемачество, а темата на конкурса е била „Предприемачът, който изгради бизнеса си около проблемите на обществото.“ Титуляр в надпреварата е Глория Георгиева, ученичка в ПГТ „Д-р Васил Берон“, която е участвала с проект за хотел за домашни любимци.
Приети в Икономическия университет във Варна са и още 14 от учениците на инж. Проданова, като всеки от тях е разработил успешен проект по различни направления.
Разработки на говорещи кошчета за разделни отпадъци, бизнес планове, дигитални проекти и разработки на икономически тези са само част от нещата, с които се развиват децата извън класната стая.
Най-големите трудности не са в отделянето на време за работа, а във времето, в което трябва учениците и преподавателката им да се разделят, а вдъхновението за работа и успехи е само любовта, каза още Проданова.


Александра Димова
10 Май 2017 | 18:44
Тагове: ученици, разработки, прием, университети

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook