250 деца пристигат във Велико Търново за конкурс по вокална и инструментална музика
Четвъртият международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето“ започна днес във Велико Търново. 250 деца ще мерят силите си в два раздела за вокалисти и инструменталисти, а оценките за изпълненията си ще получават от едни от най-големите музикални професионалисти от България и света.
В четвъртото издание на конкурса „Звукът на времето“ е заложена тридневна програма, в която 250-те млади таланти от България, Словения, Румъния, Босна и Херцеговина и Русия ще се борят за добрите оценки на журито и за награден фонд в размер на 3 500 лева. Освен традиционните вокално и инструментално майсторство тази година в конкурсната програма са включени и нови раздели.
Председател на журито оценяващо инструменталистите е доц.д-р Александър Василенко, познат като клавирист от световна класа, а вокалното майсторство на децата ще се оценява от жури с председател Мими Иванова.
Гала концертът с награждаване на победителите ще е на 7 май от 10 часа в Общинския детски комплекс, уточниха организаторите. След това е предвиден и туристически тур за участниците, които ще се разходят сред всички исторически богатства на Велико Търново.


Александра Димова
5 Май 2017 | 18:39
Тагове: конкурс, деца, държави, участници, жури

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook