Млади художници се учат да рисуват в Арт център
Повече от 30 деца и възрастни посещават „Европейски арт център Велико Търново“ и се учат да рисуват картини. Някой от най-малките таланти от центъра дори вече са имали самостоятелни изложби.
В ателието на Галина Николова се събират начинаещи любители на изобразителното изкуство от всички възрасти. Те имат свободата да експериментират с всякакви стилове и техника на рисуване. Според Галина няма човек, който да не може да се научи да рисува и талантът е само допълнителна помощ към успеха.
Галина дава възможност на младите таланти да експериментират. Творят с акварел, масло, пастели, изучават графични и приложни техники, но рецептата за красива картина според Галина е единствено свободата да изрисуваш собствения си свят.
Миналата година 8-годишният Васил, който твори в ателието от 4 години, е представил първата си самостоятелна изложба. Младите творци и Галина плануват до края на тази година да представят мащабен и изненадващ нов проект.
Вратите на ателието винаги са отворени за хора, които искат да рисуват. Възрастта и границите на възможностите са само стимул да бъдем по-смели и да експериментираме в изкуството, каза още Галина.


Александра Димова
28 Април 2017 | 18:48
Тагове: арт център, деца, художници

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook