Ученици от професионалната гимназия по туризъм спечелиха стипендии от университета в Ковънтри
Ученици от професионалната гимназия по туризъм във Велико Търново подготвиха за конкурс - викторина на тема "Образование на бъдещето" , презентации на английски език за шест от най-елитните чуждестранни университети. Заради успешните си проекти, те получиха предложение за обучение и стипендии от университета в Ковънтри, Великобритания.
Безупречното представяне на четиримата ученици от ПГТ „д-р Васил Берон“ на викторина на тема „Образование в бъдещето“, инициатива на фондация „Дарби“ донесе не само престиж на гимназията им, а и възможност да продължат образованието си в чужбина.
Пpeзeнтaциятa нa Гимнaзиятa пo тypизъм, впeчaтлилa пpecтижния yнивepcитeт Кoвънтpи, пpeдcтaвeнa oт aбитypиeнтa Стeфaн Пeтpoв, кoйтo ce oбyчaвa в cпeциaлнocт “Typиcтичecкa aнимaция”, той и Денислав обаче не са сигурни дали искат да се възползват от стипендиите и да продължат образованието си в чужбина.
Деница Георгиева пък е твърдо решена да учи в университета в Ковънтри, дори вече е избрала специалност, с която ще продължи обучението си в хотелиерството.
Единственият съотборник, който не е зрелостник и има още време да реши дали да се възползва от стипендията е Кристиана Николова.
Участието им във викторината е било ценен опит, споделиха още учениците, успехът винаги е страхотно изживяване, дори и някой от тях да не смятат да използват възможността да учат във Великобритания.


Александра Димова
18 Април 2017 | 18:34
Тагове: ученици, презентация, стипендия, университет, Ковънтри

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook