Семейство дари средствата събрани за първия рожден ден на децата си на великотърновската неонатология
Вместо подаръци за първият рожден ден на децата си , семейство от Велико Търново събра пари и ги дари на неонатологичното отделение на болницата в старата столица. Решението родителите взели още преди година когато близначките Вяра и Пламена се родили преждевременно и благодарение на лекарите били изписани от болницата живи и здрави
Велислава ражда дъщерите си на първи април миналата година, 40 дни преди термина. Момиченцата са сложени в кувьоз а за майка им и баща им започват дълги часове на страх и тревоги.
25 дни по-късно, благодарение на грижите на лекарите Вяра и Пламена са изписани от болницата, без риск за здравето им. Тогава родителите решават, че за първият им рожден ден ще намерят начин да се отблагодарят на лекарите, защото на тях дължат този празник
С жеста си Велислава и съпругът и Георги изненадали лекарите. От тях разбрали, че парите ще отидат за закупуването на различни консумативи за отделението.
И наистина Вяра и Пламена осмислят посланието на имената си и носят не само пламенна вяра, но и много радост за всички около тях.


Йовка Драганова
13 Април 2017 | 19:19
Тагове: семейство, деца, дарение, неонатология, Велико Търново

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook